Beneficis de l’oli d’oliva verge extra en la dieta mediterrània

Tal i com diu el refrany, “Val més prevenir que curar” ho confirma l’estudi científic PREDIMED publicat al The New England Journal of Medicine el juny de 2018. Aquest estudi certifica que l’oli d’oliva verge extra en la dieta mediterrània té efectes preventius en les malaties cardiovasculars.

L’estudi PREDIMED (Prevenció amb Dieta Mediterrània) dut a terme per científcis de diverses universitat nacionals, constata les propietats de l’oli d’oliva verge extra (l’única categoria d’oli d’oliva que manté el 100% del valor nutricional), al fer-ne un consum diari incorporat-lo a la nostra cuina.

Els resultats expliquen que la composició d’acids grassos que conté l’oli amb el 100% de les seves propietats protegeixen l’organisme ja que produexen colesterol “bo”, encarregat de transportar el colesterol dels teixits cap al fetge per eliminar-lo. D’aquesta manera protegeix l’organisme del colesterol en excés que es dipositi en les parets arterials provocant obstrucció del pas de la sang i enduriment i rigidesa de les arteries, provocant infarts, ictus entre d’altres.

Les conclusions de l’estudi determinen que recomanant que els únics greixos provinguessin de l’oli d’oliva consumint entre 40-50grs. diaris, s’aconseguia reduir el risc de patir malaties cardiovasculars en un 30%.

Practicar una vida saludable a partir de l’alimentació com a prevenció de moltes malalties esdevé una dedicació a saber què mengem, i més en el moment actual on els aliments processats i industrialitzats predominen als supermercats i contenen un alt nivell de greixos saturats i transformats que hauríem d’evitar.

En definitiva, incorporar l’oli d’oliva verge extra en la dieta per cuinar i condimentar tot tipus de plats és un hàbit molt saludable per a la longevitat del nostre organisme i pel pal·ladar!

SEGUEIX-NOS A /

Ús de Galetes. Si continues explorar, creiem que acceptes el seu ús. Pots canviar els paràmetres o obtenir més informació aquí.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca